Monday, April 2, 2012

Ulangtahun Perkahwinan ke tiga tahun...

Salam semua,

Maaf kalau lama Baby tak berkongsi apa2 di blog nie...Mau kata sibuk,byk plak masa lapang...mau dikata lapang,mcm byk kerja yg perlu dibuat...Baby harap semua rakan2 dalam keadaan happy selalu..:)

Banyak sebenarnya Baby nak kongsi...in fact,terlalu banyak sampai nda tau mana mau mula...tapi apapun mau bagitau esok 03 April 2012 adalah hari ulangtahun ke 3 Rumahtangga Baby...Selama 3 tahun bersama,asam garam semua sudah di rasa tetapi Alhamdulillah tiada yg Baby sesalkan atau keluhkan...Alhamdulillah juga masuk tahun ke 3 perkahwinan nie lebih mendekatkan Baby kepada Allah S.W.T dan bersyukur atas segala kurniaannya....

Sebenarnya tarikh kahwin Baby mmg istimewa kerana hanya selang sehari dgn Tarikh nikah my parents dan my sister...My sister punya anniversary 02 April, Baby punya 03 April dan my parents 04 April....Sweetkan???Tapi dalam kegembiraan dan kesyukuran menyambut anniversary nie, sebenarnya Baby rasa kosong sekali....KOSONG...Tersentap jg Baby bila my sister post dkt FB pasal kegembiraannya sambut Anniversary dgn baby yg selama nie dia tunggu2...betapa dia nda sabar mau tambah baby kedua sedangkan babynya baru mau masuk 2 bulan...seluruh ahli keluarga di FB ucap tahniah atas kebahagiaannya...

CEMBURU???...Mungkin...MARAH?? Tidak sama sekali sbb Baby amat bersyukur yg my sister tidak akan mengalami lagi apa yg aku rasa sbg TTCian....Baby gembira dia bahagia...Tapi Persoalannya, kenapa Baby masih rasa KOSONG?? Kalau boleh Baby nda mau org tahu besok ulangtahun perkahwinan ke 3 Baby...Nda mau ada yg wish happy anniversary....I want them to forget about it and i want to be invinsible tomorrow....Pedih rasanya bila ada yg akan kata "Mudah2an tahun nie akan cepat dapat Baby"...."Bah lepas nie giliran kamu lg yaa,adikmu ada sudah seorang"..."Bah bila lg mau ada Baby nie,ndakan asyik Honeymoon saja?"....PEDIH :(...

Bukan Baby minta jadi begini, lambat dpt anak....Kalau boleh,hari nie kawin besok dapat anak lg bagus....Tapi apakan daya Allah sudah tentukan bila tiba "REZEKI" itu.....So Baby kena KUAT Sekuatnya, kena Bersangka Baik Dengan Allah S.W.T, kena teruskan berusaha dan kena bertawakkal kerana semuanya atas Izin Nya....Apapun Happy Anniversary to Me and My Love Tomorrow...:)

6 comments:

  1. harap tak terlalu lambat nk wish awk n hubby Happy 3rd Anniversary ;)

    salam kenal!

    http://idreamoflittlebunnies.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf Baby lmbt reply....tima kasih & TQ dear...salam kenal jg ;)

      Delete
  2. happy anniversary ...nory tgh menghitung hari nk smbut anniversary yg pertama..sama mcm awk, nory pon masih menunggu kehadiran seorang baby dlm rumahtangga kami..harap2 ade lah rezeki utk kite yer...kite same2 usaha & berdoa yer...insyaALLAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq nory...insyallah tahun nie Allah perkenankan doa kita semua amin :)

      Delete
  3. hye baby. baru pula tejumpa blog baby ni. sabahan ka? saya juga ni.hihihi.TTCian also..salam kenal ya..:)

    ReplyDelete
  4. rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
    email; lovidoobidoo@gmail.com
    blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
    sms:puan nor 0122723104

    ReplyDelete